Nemzetközi tapasztalatok

Egyesületünk az elmúlt időszakban nagyobb figyelmet szentelt a nemzetközi vérkeringésbe történő becsatlakozásra, meglévő partnerkapcsolataink ápolására is, illetve új partnerekkel történő kapcsolatfelvételre. Nemzetközi ifjúsági cserét valósítottunk meg magyar és macedón fiatalok számára, amely témája a pályaválasztás volt, de mi magunk is részt vettünk külföldi partnerszervezetek által megvalósított tréningeken, ifjúsági cseréken.
Kovács Balázs, önkéntesünk rövid beszámolóját olvashatják Olaszországban szerzett élményeivel kapcsolatban:
„2015. november 23. és december 2. között került megrendezésre az "In search of lost tastes", tehát az "Elveszett ízek után kutatva" elnevezésű ifjúsági csere, Vallefioritában. Izgatottan vágott neki az útnak a csapat, hisz egy sokoldalú programon való részvétel állt előttünk. Öt különböző országból érkeztek résztvevők Dél-Olaszországba, Calabriába, ahol megismertük a valódi olasz vendégszeretetet. A másfél hét folyamán esélyt kaptunk arra, hogy bemutassuk nemzetünk ételeit, kultúránk különlegességeit amellett, hogy a különböző helyi kuriózumok elkészítésének folyamatába is bepillantást nyertünk. Mindannyiunknak nehéz volt búcsút venni ettől a kis falutól, melyet oly hamar szívünkbe zártunk. Olyan élményekkel gazdagodtunk, amiről egy átlagos fiatal álmodozni sem mer.”

Nemzetközi Kapcsolatok