Sajtóközlemény

A Gordiusz Egyesület működésének támogatása - NEA-TF-15-M-0892

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által nyújtott támogatás összege: bruttó 600.000 Ft

A szervezet tevékenységei alapvetően a társadalmi jólléthez, kapacitásfejlesztéshez, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásához kötődnek. Ezen belül több területet is érintünk, mint például a nevelés, hasznos szabadidő eltöltése, információszolgáltatás, munkavállalás, pályaorientáció. A 2016 márciusáig tartott programunkban a megcélzott 15-29 éves korosztály körében pályaorientációs csoportfoglalkozást és egyéni pályaválasztási tanácsadásokat tartottunk, különböző, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló kiscsoportos foglalkozásokat szerveztünk. Több rendezvényen is bemutatkoztunk, és egy-egy témát hangsúlyozva információkat nyújtottunk, többek között az előítéletesség veszélyeiről és az emberi jogokról.
Egyesületünk egyre nagyobb figyelmet szentel a nemzetközi vérkeringésbe történő becsatlakozásra. Nemzetközi ifjúsági cserét valósítottunk meg magyar és macedón fiatalok számára, amely témája a pályaválasztás volt, de mi magunk is részt vettünk külföldi partnerszervezetek által megvalósított tréningeken, ifjúsági cseréken.
Munkánkat nagymértékben segítették önkéntesek, akik aktívan kivették részüket az egyes programok megvalósításából.

Elérhetőségek:
4400 Nyíregyháza, Csipke köz 4.
www.gordiuszegyesulet.hu