Lezárult projektjeink

Civil Szőttes

NEA-TF-12-SZ-0647
2012. 08. 01. - 2013. 05. 31.

A program célja, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve a régióban lévő civil szervezetek számára biztosítsuk a kapacitásfejlesztést, szakmai fejlődést, segítsük az együttgondolkodást, a szoros szakmai közösség kialakulását. Azt kívánjuk elérni, hogy a civil szféra tevékenysége láthatóbbá váljon, közös közösségi kezdeményezések jöjjenek létre, és a szektoron belüli, illetve a szektorközi együttműködések megerősödjenek. Célunk, hogy közösen találjunk megoldást konkrét problémahelyzetekre, megosszuk egymással tudásunkat, szakmaiságunkat, és új kapcsolatokat építsünk. Ezt jelképezi programunk címe, a Civil Szőttes is: közösen bogozzuk ki a problémás csomókat, hogy abból ismét közösen egy új, erősebb szövetet, együttműködést hozzunk létre. Ennek érdekében jelen programunk keretében partnerszervezeteink részvételével, illetve további szervezetek elérésével kéthavonta szakmai kerekasztal ad helyet szakmai tudásbővítésre, tapasztalatcserére, és kapcsolatépítésre. E szakmai napok során alkalmanként három előadót hívunk meg, akik megosztják tudásukat a résztvevőkkel. A programnapokat délelőtti megnyitóval indítjuk, majd az előadásokkal folyik tovább. Minden előadást követően alkalom nyílik a felmerülő kérdések megkérdezésére és megválaszolására. A napot tudásbörze, tapasztalatcsere, és kapcsolatépítés szempontjából is fontossággal bíró eszmecsere zárja, ahol megvitatjuk a programnapon elhangzottakat, és visszajelzések érkeznek a megbeszélt témákat érintően.